Energetische bescherming met kruiden
KruidenKracht
Alida Lucia Wolters
KruidenKracht
11/29/2023
5 min
0

Kruiden voor energetische bescherming

11/29/2023
5 min
0

In 2016 vonden archeologen in het zuiden van Virginia een vreemde glazen fles vol spijkers, begraven aan de rand van wat ooit een groot familiehuis geweest was. De fles bleek onderdeel van een energetische beschermingsspreuk die ten tijde van de burgeroorlog in de Verenigde Staten werd uitgesproken.

Het gebruik van heksenflessen en talismannen was heel gebruikelijk in vroegere tijden en maakte onderdeel uit van de magische tradities in Europa, Afrika en Latijns-Amerika. Sinds de oudheid hebben mensen in verschillende culturen over de hele wereld energetische bescherming gecreëerd voor zichzelf, dierbaren en eigendommen.

Het gebruik van specifieke kruiden is een gemakkelijke en toegankelijke manier om aan de slag te gaan met energetische bescherming. In deze blog laat ik je kennismaken met een aantal kruiden die je helpen bij energetische bescherming.

Kruiden voor algemene energetische bescherming

Je wisselt voortdurend energie uit met de mensen om je heen. En dat is oké. Het is een natuurlijk proces. Maar soms voelt de energie zwaar of ongezond en zorgt het ervoor dat je je verward, gefrustreerd of moe voelt.

Kruiden voor bescherming

Onderstaande kruiden kunnen je helpen om energetische grenzen te creëren.

Salie

Salie is een zeer reinigend en beschermend kruid. Salie wordt al eeuwen gebruikt bij reinigingsceremonies en wordt geassocieerd met geluk, wijsheid en een lang leven. Salie helpt ook bij het opbouwen van emotionele kracht en kan helpen bij het verwerken van verdriet en ‘vastzittende’ emoties.

Je kunt van salie heel eenvoudig een smudgestick maken en deze branden zodat de rook de ruimte zuivert. Daarnaast kun je een helende thee zetten van verse salieblaadjes.

Rozemarijn

Het gebruik van rozemarijn is een fantastische aanvulling op elke beschermingsspreuk of ritueel. Er wordt gezegd dat het gevoelens van angst helpt wegnemen en dat het je auraveld reinigt nadat je bent blootgesteld aan negatieve energie.

Een rozemarijnzakje onder je kussen kan nachtmerries helpen voorkomen. Je kunt ook een beetje etherische olie op de achterkant van je nek, polsen en slapen smeren om je energie helder te houden voordat je naar bed gaat.

Roos

De roos staat vooral bekend als een hartopenende en genezende plant, maar is ook een goede energetische beschermer én helpt je bij het stellen van grenzen. En wat is nou een betere manier om jezelf te beschermen dan door vanuit je hart te voelen wat je nodig hebt?

De roos heeft een hele hoge vibratie (de hoogste ter wereld), wat ervoor zorgt dat ze je uit een dip kan halen nadat je bent blootgesteld aan negatieve energie.

Je kunt rozenblaadjes gebruiken in een helend bad, het in massage olie laten trekken of een klein beetje rozenpoeder toevoegen aan je water. Rozenblaadjes bevatten veel antioxidanten die je lichaam beschermen tegen celbeschadiging en ontstekingen.

Kamille

Kamille is één van de krachtigste kruiden voor ontspanning, vrede en bescherming. Kamille wordt vaak gebruikt in rituelen voor overvloed en geluk, maar het is ook een fantastische algemene energetische beschermer.

Plant kamille rondom je huis om ongewenste energie buiten te houden of gebruik het gedroogde kruid in thee en rituele baden. Je kunt kamille ook als wierook gebruiken om je voor te bereiden op een diepe meditatie. Medicinaal wordt kamille vaak gebruikt om te ontspannen en tot rust te komen aan het einde van de dag.

Pepermunt

Als het om energetische bescherming gaat, kun je pepermunt gebruiken om een heilige ruimte of cirkel te beschermen en ongewenste energieën buiten te houden. Pepermunt stoot af en beschermt, dus je kunt het gebruiken in een droomkussentje om je te beschermen tegen nachtmerries. Je kunt het ook in een amulet en heksenfles bij je dragen omdat het rijkdom en liefde kan aantrekken en nare gevoelens buiten kan houden.

Medicinaal gezien helpt pepermunt de spijsvertering te ondersteunen en migraine en hoofdpijn te verzachten. Als je pepermunt toevoegt aan je bad, verlicht het spanning en verzacht het pijnlijke spieren. De meest toegankelijke manier om munt te gebruiken is door er thee van te zetten.

Kruiden voor energetische bescherming van verdriet, trauma en angst

Kruiden voor verdriet, angst en trauma

Je hebt geen bescherming nodig tegen je emoties. Emoties zijn tenslotte een wegwijzer: een reeks energetische sensaties die je begeleiding en informatie bieden. Het zijn eigenlijk je superkrachten.

Deze kruiden beschermen je dan ook niet tegen emoties, maar helpen je emoties tot de kern te verwerken en alle lessen die binnenkomen te integreren. Dat is vooral nuttig als je hulp nodig hebt bij angstige gedachten of het omgaan met je trauma’s.

Passiebloem

Passiebloem is een kruid dat je helpt om te rusten en je zenuwstelsel te laten herstellen. Het heeft een lange geschiedenis voor het bevorderen van een gezonde slaap en ontspanning.

Je kunt passiebloem als thee of elixer nemen om tot rust te komen aan het einde van de dag. Of je gebruikt het in situaties waarin je voelt dat spanning, paniek of angst je lichaam en geest overnemen.

Glidkruid

Glidkruid wordt zowel op energetisch als op fysiek niveau geassocieerd met ontspanning en rust, waardoor het het perfecte kruid is voor het verwerken van emoties. Historisch gezien wordt het gebruikt in rituele baden om je aura te reinigen en te beschermen tegen spanning en stress.

Onze voorouders verbrandden het kruid ook tijdens ceremonies om eventuele conflicten tussen familie, vrienden of leden van de gemeenschap op te lossen.

Glidkruid kan je hele systeem ontspannen, gespannen spieren verminderen en mentale, emotionele en fysieke spanning loslaten. Gebruik het als thee of tinctuur of voeg het toe aan een ritueel bad.

Kruiden voor energetische bescherming van je grenzen

Kruiden voor bescherming van je grenzen

Het stellen van gezonde grenzen is een groot onderdeel van energetische bescherming. Grenzen stellen vormt vaak een enorme uitdaging, vooral voor degenen onder ons met een geschiedenis van trauma, hechtingsproblematiek of als je hoog sensitief bent.

Het stellen van grenzen begint altijd met zelfliefde, mededogen en waardigheid. Hoe beter je jezelf leert kennen en liefhebt, hoe gemakkelijker je grenzen kunt stellen. Onderstaande kruiden kunnen je daarbij helpen.

Heemst

Er wordt gezegd dat dit eeuwenoude kruid meer dan honderd miljoen jaar geleden ontstond nog voordat de dinosauriërs op aarde rondliepen. Heemst gedijt goed in natte, schaduwrijke omstandigheden en verspreidt zich meestal snel. Het heeft ontstekingsremmende, antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen en bevat meer dan 35% silicia, een stof die het bindweefsel versterkt en goed is voor tanden, botten, haar en huid.

Het is een prachtig kruid om grenzen te stellen en te versterken, jezelf en je huis te beschermen en te gebruiken in beschermzakjes. Je kunt het ook gebruiken in rituelen.

Smeerwortel

Smeerwortel is een genezend kruid dat van oudsher wordt gebruikt om wonden te stelpen, bloedingen te stoppen en gebroken botten te genezen. Smeerwortel is ongelooflijk verzachtend voor de huid.

Het wordt al eeuwenlang gebruikt als beschermend kruid, voornamelijk tegen diefstal, om veilig te kunnen reizen of om je huis te beschermen. Je kunt smeerwortel ook gebruiken in kruidenzakjes of in rituelen.

Brandnetel

Brandnetel staat vooral bekend om zijn stekende bladeren en is een krachtig kruid om stagnatie in het lichaam op te lossen, de doorbloeding te stimuleren en het lichaam te voeden met essentiële voedingsstoffen. Het is een perfect kruid voor iedereen die zich uitgeput voelt.

Brandnetels helpen je om van binnenuit grenzen te stellen. Beschouw de brandnetel als je bondgenoot bij het bouwen van je innerlijke tempel. Je heiligdom waar niemand binnen kan dringen, tenzij je toestemming geeft. Met de brandnetel krijg je je energie snel weer terug.

Je kunt van de brandnetel een thee of tinctuur maken of de verse kruiden toevoegen aan een lekkere soep.

KruidenKracht training

Wil je meer weten over de werking van geneeskrachtige kruiden en hoe je ermee kunt werken? Tijdens de ééndaagse KruidenKracht training leer je de belangrijkste basistechnieken om zelf infusies, oliën, zalven en elixers te maken.

Reacties
Categorieën