Agua de Florida - Auraspray
Kruiden recepten
Alida Lucia Wolters
Kruiden recepten
11/23/2023
4 min
0

Recept voor Agua de Florida

11/23/2023
4 min
0

Water kan fysiek veranderen van vast naar vloeibaar en vervolgens veranderen naar gas. Water kan stoom zijn, of een sneeuwvlokje. Water is ontvankelijk; het houdt je vast, draagt je en dompelt je onder. Water luistert naar je.

Moeder aarde is voor 71 procent bedenkt met water en ons lichaam bestaat voor 78 procent uit water. In de baarmoeder was water ons eerste thuis en daarom ons eerste medicijn. Alles is verbonden met water. Wij als mensen hebben altijd een hele nauwe en intieme relatie met water gehad. Het is wetenschappelijk aangetoond dat water reageert op positieve en negatieve woorden, net zoals wij mensen dat doen. Het natuurlijke vermogen van water om te verzachten en zaken op te lossen ondersteunt je wanneer je angsten en negatieve emoties weg wilt spoelen.

Water staat ook voor een nieuw begin. Omdat we voor een groot gedeelte uit water bestaan, helpt het werken met water je terug te keren naar je ware zelf. Je lichaam gebruikt water voor vrijwel elke functie, inclusief het vervoeren van zuurstof, het bevochtigen van weefsels en het transporteren van hormonen. Water is cruciaal voor het behoud van een optimale cel functie en ondersteuning bij het verouderingsproces.

Er is geen leven zonder water en daarom vormt het de basis voor alle spirituele praktijken in verschillende culturen over de hele wereld – van de rivier de Ganges in India tot de heilige cennotes van Ycatán. Water – en dus Agua de Florida – is al eeuwenlang onderdeel van ceremonies en inwijdingen.

Natuurlijke agua de florida

Wat is Agua de Florida?

Agua de Florida is een geurig water dat wordt gebruikt voor spirituele reiniging, zegening en bescherming. Het wordt ook wel auraspray genoemd. Het is in 1808 in Peru ontstaan en werd als snel gebruikt in diverse religieuze ceremonies in de Cariben, Midden- en Zuid-Amerika.

Waarom je eigen Agua de Florida maken?

Ten eerste omdat het heel gemakkelijk is én je heel gemakkelijk je eigen recepten kunt creëren. Maar daarnaast is het ook belangrijk om je af te vragen of het wel zo duurzaam is om Florida water – soms in plastic flessen – helemaal vanuit Peru over te laten vliegen. Nog een reden om het zelf te maken is dat in veel in de winkel gekochte Agua de Florida synthetische geurstoffen zitten.

De ingrediënten voor Agua de Florida

Je hebt nodig:

 1. 2 Laurier bladeren (beschermt je)
 2. 2 takjes verse pepermunt
 3. Een handjevol basilicum
 4. 1 Citroen
 5. Een handjevol rozenblaadjes
 6. 1 kaneelstokje
 7. 2 steranijs
 8. 10 druppels etherische olie van gember
 9. 10 druppels etherische olie van salie
 10. 10 druppels etherische olie van wierook
 11. 350 ml water
 12. 150 ml wodka

Wat is de werking van de Agua de Florida?

De ingrediënten in deze Agua de Florida of auraspray bepalen de werking: 

Laurier

Laurier zorgt voor bescherming van je energie. Ze helpt je om energetische koorden door te knippen.

Pepermunt

Pepermunt helpt je om contact te maken met vorige levens of eerdere ervaringen in dit leven. Ze helpt je om deze ervaringen liefdevol te doorlopen en af te sluiten.

Basilicum

Basilicum helpt je om connectie te maken met je gidsen en engelen, inclusief aartsengel Michael.

Citroen

Citroen is als een frisse wind door de ziel en stoft alle spinsels uit het verleden weg.

Roos

De roos helpt je om je energieveld in de trillingsfrequentie van liefde te brengen en te houden. De aartsengelen Chamuël en Metatron zijn verbonden met de hoge frequenties van de roos.

Kaneel

Kaneel geeft je inzichten en maakt je levenspad zichtbaar. Ze helpt verzachten en de innerlijke kilte verdrijven.

Steranijs

Anijs helpt je om je energiesysteem te beschermen tegen negatieve energieën van buitenaf.

Gember

Gember zorgt ervoor dat je open kunt staan voor nieuwe informatie, die op welke manier dan ook tot je kunnen komen. Daarnaast activeert gember je helderziende vermogens.

Salie

Salie reinigt je leefruimte en aura. Ze is een goede energetische beschermer en werkt grondend.

Wierook

Wierook is een bruggenbouwer tussen de materiële en spirituele wereld. Ze opent de ziel waardoor je de grotere verbanden in het leven zult gaan zien. Ze vergroot je bewustzijn en helpt je het aardse los te laten.

Aurasprayritueel

Hoe maak je Agua de Florida?

Hieronder neem ik je stap voor stap mee in het maken van je eigen Agua de Florida.

 1. Doe het water in een pannetje met de laurierbladeren, breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
 2. Laat het water met de laurierbladeren erin afkoelen (totdat het koud is), haal dan de laurier uit het water.
 3. Pak een schone pot (met een brede hals) en voeg de pepermunt, de basilicum, het kaneelstokje en de steranijs toe.
 4. Snijd de citroen in partjes en voeg toe aan de pot.
 5. Schenk vervolgens het laurierwater in de pot, gevolgd door de wodka. Het is belangrijk dat je kruiden volledig onder het vocht staan. Is dit niet zo? Voeg dan wat extra wodka en / of laurierwater toe.
 6. Voeg als laatste de etherische oliën toe.
 7. Zet de pot op een donkere plaats en laat 6 weken staan. Schud de pot iedere dag even lichtjes, hierdoor komen de inhoudsstoffen gemakkelijker vrij.
 8. Na 6 weken filter je de agua de florida. Dit doe je door het mengsel door een theedoek te gieten.
 9. Doe de vloeistof in een schone donkere spuitfles en je agua de florida is klaar!

Jaartraining Flowers & Rituals

Wil jij leren hoe je met kruiden, planten en bloemen kunt werken tijdens je ceremonies? In de Jaartraining Flowers & RItuals duiken we diep in de kruidengeneeskunde aan de hand van 9 bloemen en 54 ondersteunende kruiden. Deze geneeskrachtige kruiden worden al eeuwenlang gebruikt in rituelen en ceremonies vanwege hun geneeskrachtige effect en trillingsfrequentie. In deze jaartraining combineren we de oer-oude wijsheid over kruidengebruik met de meest recente science-based kennis.

Reacties
Categorieën