Allemaal bakjes met verschillende kruiden

Jaartraining flowers & rituals

Deep dive in de (rituele) kruidengeneeskunde

De letters AL met een lotusbloem

Science-based

Ik neem je mee in de meest recente (evidence based) kennis over kruidengeneeskunde.
De letters AL met een lotusbloem

Spiritueel

Ik leer je af te stemmen op de kruiden, bloemen en planten en te werken met hun trillingsfrequentie.

De letters AL met een lotusbloem

Ritueel

Je ervaart verschillende rituelen met kruiden en bloemen die zorgen voor een mentale of energetische balans.
Glazen potten met verschillende bloemen en planten

De oerwijsheid van planten

De visie vanuit de spirituele kruidengeneeskunde is dat wij als mens niet in een vacuüm leven. Wij hebben een gezonde relatie met anderen, onze omgeving en de aarde (o.a. planten) nodig om te helen en een gezonde balans (homeostase) te bereiken. Geneeskrachtige kruiden en bloemen helpen ons bij het vinden van die balans. Zowel fysiek, mentaal als energetisch. De kruiden helpen ons naar binnen te keren en deze OER-wijsheid te herinneren. 


Een essentieel onderdeel van de spirituele kruidengeneeskunde is het gebruik van rituelen. Oude beschavingen begrepen dat heling/genezing niet alleen een kwestie was van het aanpakken van fysieke symptomen, maar ook van de energetische symptomen. Sjamanen en medicijnvrouwen in verschillende culturen gebruikten kruiden in rituelen en helingsceremonies om het (menselijk) evenwicht en harmonie te herstellen.


In de Jaartraining Flowers & Rituals duiken we diep in de kruidengeneeskunde aan de hand van 9 bloemen en 45 ondersteunende kruiden. We slaan een brug tussen de oeroude wijsheid (rituelen) en de meest recente science-based kennis (kruidengeneeskunde).

Ja, ik voel de roep
Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar.

"heal and remember with the power of plants and ancestral medicine"

Smudgestick wordt boven een kaarsje gehouden

Voor wie is de training?

Deze training is bedoeld voor:

 • (Spirituele) ondernemers, coaches en therapeuten die zich willen verdiepen in de geneeskracht van de natuur vanuit zowel science-based als spiritueel oogpunt en met bloemen, planten en kruiden willen leren werken.


Wil jij:

 • Ontdekken hoe je in het dagelijks leven vaker gebruik kunt maken van de geneeskracht van de natuur?
 • Wil jij in jouw behandelingen, sessies of ceremonies meer gaan werken met de trillingsfrequentie van kruiden en bloemen?
 • Ben jij nieuwsgierig naar het maken van remedies zoals balsems, tincturen en kruidenthee?
 • Wil jij precies weten wat je met bloemen, planten en kruiden kan doen en waarom?


Voel jij een 'JA'? Dan is de Jaartraining FLowers & Rituals voor jou.

Ja, ik voel de roep
Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar.

De 9 bloemen en ondersteunende kruiden

Alida Lucia Wolters - Pictogram

Roos

Deze maand staat het bouwen aan een sterk hart centraal (bloedsomlooop). De roos beschermt ons hart en helpt om van binnenuit te creëren, waardoor we kwetsbaar kunnen zijn en vanuit passie kunnen leven. Naast de roos werken we deze maand ook met de hartskruiden: meidoorn, cayenne, brandnetel, lindebloesem en rozemarijn.
Alida Lucia Wolters - Pictogram

Klaproos

Deze maand staat het thema verdriet (luchtwegen) centraal. Ons lichaam slaat niet verwerkt verdriet op in onze longen. De klaproos stelt je in staat om oud verdriet en pijn te uiten en te verzachten. Naast de klaproos werken we deze maand ook met de kruiden: weegbree, tijm, damiana, pepermunt en oregano.

Alida Lucia Wolters - Pictogram

Kamille

Deze maand staat in het teken van het volgen van je gevoel (spijsvertering). Geleid door de maan is het spijsverteringsstelsel onze emotionele kern die je verbindt met je basis, je instinct, je bewustzijn en je kernovertuigingen. Naast de kamille werken we deze maand ook met de kruiden: gember, heemst, citroengras, venkel en kardemom.

Alida Lucia Wolters - Pictogram

paardenbloem

Deze maand werken we met het voeden van je woede (lever). Onze lever moet alles verwerken wat we binnenkrijgen. Woede is een katalysator voor verandering, als het op de juiste manier wordt gevoed helpt het je om te groeien. Naast paardenbloem werken we deze maand ook met grote klis, mariadistel, schisandra, zoethout en kurkuma.

Alida Lucia Wolters - Pictogram

Rode klaver

Deze maand mag je in je kracht gaan staan (seksuele gezondheid). Onze geslachts-organen gaan over overleven en vertrouwen. Het leren balanceren van geven en nemen zijn cruciale onderdelen als we het hebben over krachtig staan. Naast de rode klaver werken we deze maand ook met framboos, bijvoet, vrouwenmantel, kaneel en vitex.

Alida Lucia Wolters - Pictogram

Goudsbloem

Deze maand mag je je relaties helen (huidgezondheid). Je huid, het grootste orgaan van het lichaam, weerspiegelt je innerlijke wezen. Je kwetsbaarheid, uitputting en emotionele staat van zijn zijn allemaal zichtbaar op je huid. Naast goudsbloem werken we deze maand ook met kaasjeskruid, smeerwortel, weegbree, aloë en het viooltje.

Alida Lucia Wolters - Pictogram

Passiebloem

Deze maand mag je luisteren naar je spirits (zenuwstelsel). Op welke manieren ontvang jij spirituele boodschappen? Wat je bron ook is, alles komt via je zenuwstelsel. Als je die niet goed verzorgd, ontvang je de boodschappen niet. Naast passiebloem werken we deze maand ook met citroenmelisse, tulsi, sint janskruid, ashwaganda en valeriaan.

Alida Lucia Wolters - Pictogram

Rode zonnehoed

Deze maand mag je leren hoe je jezelf kunt beschermen (immuunsysteem). Het immuunsysteem bevat de grootste wijsheid van ons lichaam. Het is het afweersysteem tegen indringers op spiritueel, emotioneel en fysiek vlak. Naast de rode zonnehoed werken we deze maand ook met vlier, astralgus, reishi, rhodiola en salie.

Alida Lucia Wolters - Pictogram

Lavendel

Deze maand staat in het teken van de transformatie van geblokkeerde innerlijke pijn naar levensenergie. Wij bestaan voor een groot gedeelte uit water en jouw levensenergie hoort vrij te stromen door je lichaam. Naast lavendel werken we deze maand ook met: blauwe lotus, knoflook, wilg, duizendblad en hartgespan.
Potten met gedroogde kruiden

Na de training

Na de Jaartraining Flowers & RItuals ben jij in staat om science-based én spiritueel met de 9 bloemen én de 45 ondersteunende kruiden te werken.


 • Je kunt verschillende remedies maken zoals: balsems, massageoliën, infusies, tincturen en decocten, yoni steams, kruidenstempels, wierook, smudgesticks, rituele baden en helende drankjes.
 • Je kunt je eigen geneeskrachtige en ceremoniële recepten maken.
 • Je bent in staat om ceremonies en rituelen met bloemen en kruiden te creëren en te geven..
 • Je weet alles over het historisch gebruik van de planten, de medicinale en spirituele werking van de kruiden en de (contra)indicaties. 
Ja, dat wil ik
Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar.

Dit is wat anderen zeggen

Reviews Kruiden Kracht training
Vrouw die tegen een boom aanstaat

Over de trainer

Ik ben Alida Lucia Wolters en met 15 jaar ervaring op het gebied van kruiden-, paddenstoelen- en plantengeneeskunde, trauma-healing en Jungiaanse psychologie draag ik mijn kennis graag aan je over.


Als Frysk famke ben ik opgegroeid in de moestuin van mijn vader en opa. Ik was heel klein toen ik al leerde hoe ik kon afstemmen op de natuur en op welke manier de planten en kruiden geneeskrachtig waren. Later leerde ik ook hoe ik de planten en kruiden op een spirituele manier kon gebruiken.


Aanvullend daarop volgende ik vele trainingen in binnen en buitenland om ook de meer science-based kant van de kruidengeneeskunde te leren kennen.


Ik neem je graag mee in de oer-oude wijsheid die de bloemen, planten en kruiden ons laten herinneren.

"Every flower blooms in its own time"

Houten schaaltje met water en een roos

Data en details

De training vindt plaats in een kleine setting van 6 tot maximaal 12 personen, zodat er veel aandacht is voor jouw proces en jouw vragen.


De training vindt plaats op onze trainingslocatie:

Reidroas 4a, 9254 JR Hurdegaryp


Parkeren is gratis en kan op het terrein.


De data voor de training zijn:

 • 19 april 2024
 • 31 mei 2024
 • 14 juni 2024
 • 20 september 2024
 • 18 oktober 2024
 • 22 november 2024
 • 10 januari 2025
 • 14 februari 2025
 • 21 maart 2025
Ja, ik wil meedoen
Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar.
Bloemen in cirkel op de grond, handen van vrouwen in de cirkel

Dit is wat je krijgt:

 • 9 live dagen waarin je leert werken met de geneeskrachtige en energetische werking van 9 bloemen en 45 ondersteunende kruiden en waarin je ervaart hoe je deze bloemen en kruiden in rituelen en ceremonies kunt gebruiken. Iedere live dag ga je met 3 zelfgemaakte producten naar huis en ontvang je meerdere rituelen en ceremonies.
 • Je ontvangt 54 plantportretten van de bloemen en de ondersteunende kruiden. Hierin staat onder andere de geneeskrachtige werking, de interacties en (contra)indicaties, waar je het voor gebruikt en welke remedie je kunt maken.
 • Je ontvangt een uitgebreide manual met daarin de oeroude wijsheid over kruiden én de science-based informatie.
 • Je ontvangt een welkomstpakket met alle materialen, ingrediënten en kruiden die je tijdens de jaartraining flowers & rituals nodig hebt. Je maakt gedurende het jaar 27 remedies.


€ 1977,- excl. btw

Ja, ik voel de roep
Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar.

Veelgestelde vragen over de Flowers & Rituals training

Wat is de groepsgrootte?

De groep zal bestaan uit minimaal 6 en maximaal 12 vrouwen.

Kan ik als man ook meedoen aan deze training?

In de groepstraining werkt het Instituut voor Moderne Medicijnvrouwen alleen met vrouwen.

Het is wel mogelijk om als man deel te nemen aan een 1:1 sessie of een maatwerkafspraak te maken. Stuur een e-mail naar alida@alidaluciawolters.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Ik ben super geïnteresseerd in de Flowers & Rituals training, maar ik wil de training liever niet in een groep volgen. Wat zijn de mogelijkheden?

Als je een e-mail stuurt naar alida@alidaluciawolters.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden voor maatwerk met je te bespreken.

Het is fijn als je in de e-mail alvast aangeeft waar je voorkeur naar uitgaat.

Hoe groot is de studiebelasting?

Deze training bestaat uit negen trainingsdagen. Daarnaast krijg je een map met de (aanvullende) informatie over de training en wordt er van je verwacht dat je gaat oefenen met het geleerde. Je kunt uitgaan van een studiebelasting van 150 uur.

Is de lunch inbegrepen in de training?

De lunch is inbegrepen bij de training, net zoals iets lekkers bij de koffie/thee.

De lunch bestaat uit:
- Soep (vegan)
- Salade (vegan)
- Verse broodjes en beleg (deels vegan)

Mocht je in verband met een dieet en/of andere zienswijze op voeding iets anders willen eten, dan vragen we je zelf iets mee te nemen voor de lunch.

Ben ik nog extra kosten kwijt?

Alle studiematerialen, ingrediënten en benodigdheden zitten bij deze training inbegrepen.

Mocht je thuis - na afloop van de training - aan de slag willen gaan met het geleerde, dan zul je vanzelfsprekend zelf moeten zorgen voor de materialen en ingrediënten.

Je kunt dan denken aan het volgende:
- Verschillende kruiden
- Een pan
- Een maatbeker
- Kaasdoeken
- Potjes en flesjes
- Oliën, wassen, harsen, alcohol en water
- Weegschaaltje
- Etherische oliën
- Yogamatjes en/of meditatiekussentjes
- Dekentjes en kussens
- Muziekbox

Kan ik vrijstelling krijgen voor een deel van de training?

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Heb ik een bepaald niveau nodig om deel te nemen aan de training?

Nee, je hoeft niet een bepaald niveau te hebben om mee te kunnen doen met de Flowers & Rituals training.

Wat wel belangrijk is:
- Dat je open-minded bent.
- Dat je open staat om een innerlijke reis te maken.
- Dat je eerlijk bent naar jezelf en kunt reflecteren op jezelf.

De Flowers & Rituals training zal vergelijkbaar zijn met een post-HBO niveau.

Kan ik de training volgen als ik zwanger ben?

Ja, dat kan zeker. We zullen tijdens de training goed kijken et welke kruiden je wel en niet kunt werken, zodat het veilig voor jou en je ongeboren kindje is.

Word ik tijdens deze training getoetst?

We verwachten van je dat je tijdens de training - samen met je medestudenten - oefent. Dit kun je beschouwen als een toets. Bij voldoende resultaat krijg je aan het einde van de training een certificaat.

Mag ik de manual delen met andere geïnteresseerden?

Nee, dat is niet toegestaan.

De manual is ontwikkeld om jouw eigen leerproces te faciliteren en is niet bedoeld om door te geven aan andere geïnteresseerden.

Niets uit de tijdens de training uitgereikte documenten mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar worden gemaakt, in enige vorm of enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopie, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het Instituut voor Moderne Medicijnvrouwen.

Het is niet toegestaan om de opgedane kennis tijdens de opleiding op te nemen in een eigen opleiding, tenzij het Instituut voor Moderne Medicijnvrouwen hier schriftelijke toestemming voor heeft gegeven.

Ik heb een andere vraag...

Wij helpen je graag met al je vragen!

Je kunt je vragen stellen door een e-mail te sturen naar alida@alidaluciawolters.nl. Wij reageren binnen drie werkdagen op je vraag.