Hoe bereid je je voor op een cacao ceremonie
Cacao
Alida Lucia Wolters
Cacao
11/07/2023
2 min
0

Hoe bereid je je voor op een cacao ceremonie?

11/07/2023
2 min
0

Cacao is een prachtig mild plantmedicijn, dat op een subtiele manier haar werk doet. De Maya’s noemden cacao dan ook niet voor niets ‘food of the gods’. Ze is een echte hartopener en zorgt ervoor dat je met meer (zelfliefde) naar jezelf en anderen kunt kijken én gemakkelijker met anderen kunt verbinden.

Het deelnemen aan een cacao ceremonie kan een hele waardevolle en verrijkende ervaring zijn. Er zijn 7 stappen die wij je – als voorbereiding op je cacao ceremonie – aanraden:

Stap 1 - Doe een digital detox

Neem de dagen voor je cacao ceremonie een ‘digital detox’. Breng zo weinig mogelijk tijd door op Instagram, Facebook of TikTok en kijk bij voorkeur geen tv. Hierdoor verlaag je het aantal prikkels dat je zenuwstelsel per dag moet verwerken. Hoe minder prikkels je systeem binnenkomen, hoe gemakkelijker het is om tijdens de cacao ceremonie naar binnen te keren.

Stap 2 – Breng veel tijd door in de natuur

In plaats van social media af te struinen, nodigen we je uit om lekker de natuur in te gaan in de dagen voor de cacao ceremonie. Maak wat vaker een wandeling en voel hoe de wind langs je gezicht waait. Wees je heel bewust van wat je ziet, wat je hoort en wat je voelt.

Neem de tijd om de wandeling in je eentje te maken, zonder dat je een muziekje of podcast opzet. Want juist in de stilte ontvang je de mooiste inzichten.

Stap 3 – Drink veel water en geen alcohol

Hoe ‘schoner’ je systeem is, hoe sterker het effect van de cacao is. We adviseren je om een week voordat je cacao ceremonie start geen alcohol meer te drinken. Het is wel goed om veel water te drinken zodat je lichaam zich kan ontdoen van afvalstoffen.

Voorbereiden cacao ceremonie

Stap 4 – Hou een dagboekje bij

Het bijzondere van (cacao)ceremonies is dat het proces veel eerder start dan de dag van de ceremonie. Het kan zijn dat er in de dagen voor de ceremonie allemaal ‘toevalligheden’ plaatsvinden of dat je enorme weerstand voelt. Dat is niets raars, het betekent gewoon dat jouw proces van naar binnen keren al begonnen is. Je bent energetisch al verbonden met de spirit van de cacao, nog voordat je de cacao daadwerkelijk genomen hebt.

Het is fijn om alles wat je ervaart die week bij te houden in een klein boekje. Dit helpt je tijdens de cacao ceremonie met het formuleren van je intentie en het helpt je na de cacao ceremonie met het integreren van je inzichten.

Stap 5 – Eet vanaf 3 uur voor de cacao ceremonie niet meer

Het is aan te raden om in de uren voor de ceremonie niet meer te eten. Hoe minder je lichaam bezig is met het verteren van voedsel, hoe meer energie er overblijft om naar binnen te keren en een innerlijke reis te maken.

Is het voor jou – om wat voor reden dan ook – niet mogelijk om zo lang niet te eten, eet dan iets kleins en lichts.

Stap 6 – Trek laagjes aan

Tijdens een cacao ceremonie ga je met het plantmedicijn een mooie innerlijke reis maken. Doordat er in je binnenwereld zoveel gebeurd kan het zijn dat je je koud of juist heel warm voelt. Het is fijn om laagjes te dragen, zodat je naar behoefte iets aan of uit kunt trekken. Dikke sokken meenemen is altijd een aanrader!

Stap 7 – Laat je verwachtingen los

Tijdens de cacao ceremonie mag je je verwachtingen loslaten. Vaak leiden verwachtingen tot teleurstellingen. Stel je dus open voor alles wat je mag ontvangen en vertrouw erop dat de cacao je precies geeft wat je nodig hebt.

Cacao facilitator training

Cacao facilitator training

Heb je al een keer een cacao ceremonie gevolgd en denk je 'dat wil ik ook kunnen geven?'? In de 2-daagse herbal cacao facilitator training verbind je je op een diep niveau met cacao en leer je hoe je cacao ceremonies kunt faciliteren.

Reacties
Categorieën