Salie PlantPower

Salie

Ik help je er een 'vruchtbare' dag van te maken

Salie plant

Herken je dit?

Het kan soms zo ‘modderig’ aanvoelen. Je sleept je voort, er zit geen schot in, niets wil. En het is niet zo dat je niet weet wat je wilt of hoe je het wilt. Je bent gewoon niet vooruit te branden. Je weet namelijk dat je een beslissing moet nemen. Een moeilijke en je hikt er tegenaan. Je vindt het lastig om uit te spreken wat je dwars zit. Wat is het moeilijk om de knoop door te hakken en verder te gaan.


Herkenbaar? Dan kan de PlantPower van salie je helpen!

Versgeplukte salie

Oude wijsheid

De Latijnse naam voor salie is ‘salvia officinalis’. Salvia is afkomstig van ‘salvere’ wat genezen betekent. Echte salie heeft een eeuwenoude reputatie als heilzaam kruid.


De oude Egyptenaren gebruikten salie al om de vruchtbaarheid bij vrouwen te verbeteren en ‘vrouwenklachten’ aan te pakken. De Grieken en Romeinen zagen salie als een panacee (wondermiddel) en gebruikten het als algemeen versterkend tonicum, om een hoge leeftijd te bereiken, tegen slangenbeten en bij vergeetachtigheid. De Romeinen oogstten de salie door middel van ceremonies, waarbij géén ijzeren voorwerp gebruikt mocht worden. Wat logisch is omdat Salie alkaloïden bevat die slecht reageren op ijzerzouten en contact met ijzer.


In de Middeleeuwen werd salie als magisch beschouwd. Salie die goed groeide in tuinen wees op voorspoed in zaken en in het huishouden. In de kloostertuinen was het een belangrijk kruid. In Frankrijk werd het als symbool gebruikt om verdriet te verzachten en om die reden vaak in kerkhoven aangeplant.


Noord-Amerikaanse Indianen maakten van de wortel een zalf voor huidproblemen en verbrandden echte salie om met de rook boze entiteiten te verjagen.

Salie thee

Hoe kan salie je helpen?

Salie kan je helpen op de momenten dat je jezelf blokkeert, saboteert of tegenwerkt doordat je niet uitspreekt wat je dwars zit of geen beslissing maakt omdat je bang bent voor het oordeel van een ander. Je luistert op dat moment niet naar je hart, waardoor alles stroperig voelt. Salie helpt je deze negatieve energie te reinigen en helpt je lastige beslissingen te nemen.


Neem één tot drie koppen saliethee per dag op de dagen dat je hulp nodig hebt om er een ‘vruchtbare’ dag van te maken. Je kunt de thee maken door 1 theelepel kruid op 250 ml water te gebruiken. Let op! Niet gebruiken bij epilepsie, maagzweer, hormoonafhankelijke aandoeningen en hypertensie.

Heb je vragen over het inzetten van PlantPower om jouw vrouwelijke kracht te ondersteunen? Stuur me gerust een berichtje.


De inhoud van deze pagina is niet bedoeld als medisch advies. Het gebruik van natuurlijke kruidenthee betekent niet dat je niet allergisch kunt zijn voor één van de natuurlijke bestandsdelen. Als je geïrriteerd reageert op de plant, stop dan met het gebruik ervan. Bij een zwangerschap of borstvoeding raad ik het gebruik van de kruiden af.