Rode Zonnehoed - Ik help je weerstand te bieden aan het leven

Rode zonnehoed

Ik help je weerstand te bieden aan het leven

Bloeiende rode zonnehoed

Herken je dit?

Je hebt moeite om weerstand te bieden aan het leven. Je weet waar je voor staat, maar wat is het toch moeilijk om bij jezelf te blijven. Vooral wanneer je (onterechte) kritiek krijgt, mensen iets vinden van je standpunten of je het idee hebt dat andere mensen veel beter zijn dan dat jij bent. Je hebt de neiging om je snel aan te passen of om je kleiner te maken. Want wie ben jij om je krachtig, geweldig en een expert te voelen?


Herkenbaar? Dan kan de PlantPower van rode zonnehoed je helpen!

Gedroogde rode zonnehoed

Oude wijsheid

De Latijnse naam voor rode zonnehoed is ‘Echinacea Purpurea’. Echinacea is afgeleid van het Grieks voor egel, wat verwijst naar ‘echinos’ de stekelige bloemkegel.


Noord-Amerikaanse Indianenstammen (voornamelijk Sioux, Delaware) gebruikten Echinacea om slangen-, honden- en allerlei insectenbeten te behandelen. Ook gebruikten ze het om wonden te wassen en te genezen. Het was een gewoonte om op de wortel te kauwen en zo het immuunstelsel te stimuleren. De Kiowa gebruikten het voor hoesten en keelpijn, de Cheyenne voor keelpijn, de Pawnee voor hoofdpijn, de Plains-stammen voor verkoudheidssymptomen en de Lakota als pijnstiller. Ook in rituelen bij geboorte en dood was de zonnehoed voor de indianen een belangrijke plant.


Het gebruik om de weerstand te verhogen werd al snel overgenomen door de eerste kolonisten. H.C.F Meyer, een arts, leerde in 1870 Echinacea kennen dankzij de Pawnee Indianen. Hij raakte zo overtuigd van de werkzaamheid ervan dat hij artsen uit de Oostkust uitdaagde zich te laten bijten door een ratelslang om de efficiëntie van Echinacea aan te tonen. In 1871 maakt Meyer het eerste commerciële echinacea-product, de Meyers Blood Purifier.


De Zwitserse fytotherapeut Dr. Vogel zei geen ander kruid te kennen dat zo betrouwbaar als Echinacea werkte; hij maakte de plant algemeen bekend als weerstandsverhogend kruid.

Tinctuur rode zonnehoed

Hoe kan Rode zonnehoed je helpen?

Rode zonnehoed kan je helpen op de momenten dat je sterk in je schoenen mag staan. De momenten waarop het nodig is dat je voor jezelf opkomt en voor jouw standpunt gaat staan. Rode zonnehoed helpt je doordat het goed is voor de ziel. Ze bevat Chicorzuur wat een sterke antioxidant is. Dit heeft een troostende werking op de psyche en de emotionele gesteldheid en helpt je in tijden van stress.


Maak een tinctuur van rode zonnehoed door een jampot voor 2/3 te vullen met de bovengrondse delen van de rode zonnehoed en overgiet met wodka (tot de rand van de pot). Laat 4-6 weken staan en zeef. Als jij het gevoel hebt weerstand te moeten bieden om in je kracht te blijven staan neem je 20-25 van de weerstand druppels. Let op! Niet gebruiken bij MS, nierziekten, collageen of bindweefselziekten en auto-immuunziekten.

Heb je vragen over het inzetten van PlantPower om jouw vrouwelijke kracht te ondersteunen? Stuur me gerust een berichtje.


De inhoud van deze pagina is niet bedoeld als medisch advies. Het gebruik van natuurlijke kruidenthee betekent niet dat je niet allergisch kunt zijn voor één van de natuurlijke bestandsdelen. Als je geïrriteerd reageert op de plant, stop dan met het gebruik ervan. Bij een zwangerschap of borstvoeding raad ik het gebruik van de kruiden af.