trifolium-pratense

Rode klaver

Ik help je het geluk te vinden

gedroogde-rode-klaver

Herken je dit?

Je racet door het leven. Voor je gevoel heb je het altijd druk. Echt tijd om stil te staan bij al het moois dat het leven je te bieden heeft heb je niet. Ik zou je willen uitdagen om eens een paar keer op een dag stil te staan en te kijken welk klein geluk je om je heen ziet. De merel die een nestje aan het bouwen is, de rode klaver die in bloei staat, het fijne verkoelende briesje dat je langs je gezicht voelt. Het geluk zit hem niet in de grote dingen, maar juist in die kleine dingen die je niet opvallen als je er niet bewust even bij stilstaat.


Herkenbaar? Dan kan de PlantPower van rode klaver je helpen!

rode-klaver-vers

Oude wijsheid

De Latijnse naam voor rode klaver is ‘Trifolium Pratense L.’  Trifolium staat voor driebladig. Heel soms ontdek je een klavertje vier.


In de Middeleeuwen stond het drietallige blad voor de Christenen symbool voor de Heilige Drie eenheid, gevormd door de Vader, de Zoon en de Heilige geest, die door St. Patrick de patroonheilige van Ierland werd gepredikt.


Het zeldzame klavertje vier staat voor geluk, het zou beschermen tegen het kwade en magische krachten bezitten.


Rode klaver is rijk aan koper en wordt in oude kruidenboeken beschreven als Gods grootste weldaad voor de mensheid.

rode-klaver-thee

Hoe kan rode klaver je helpen?

Rode klaver helpt je bij voorjaarsmoeheid en als je last van spierkrampen hebt. Maar bovenal helpt het je om het geluk in je leven terug te vinden.


Neem één tot drie koppen rode klaver thee per dag op de dagen dat je voelt dat je het kleine geluk niet kunt zien. Je kunt de thee maken door 1 theelepel kruid op 250 ml water te gebruiken. Let op! Niet gebruiken bij bloedstollingsstoornissen of bij een voorgeschiedenis van een bloeding. Ook niet gebruiken bij aandoeningen die hormoonafhankelijk zijn: borst-, baarmoeder-, baarmoederhals- of eierstokkanker, endometriose, baarmoederfibromen, trombose of embolie. Niet gebruiken de laatste 14 dagen voor een chirurgische of tandheelkundige ingreep.

Heb je vragen over het inzetten van PlantPower om jouw vrouwelijke kracht te ondersteunen? Stuur me gerust een berichtje.


De inhoud van deze pagina is niet bedoeld als medisch advies. Het gebruik van natuurlijke kruidenthee betekent niet dat je niet allergisch kunt zijn voor één van de natuurlijke bestandsdelen. Als je geïrriteerd reageert op de plant, stop dan met het gebruik ervan. Bij een zwangerschap of borstvoeding raad ik het gebruik van de kruiden af.