Alida Lucia - spaceholden tijdens plantmedicijnreis

Plantmedicijn ceremonie

Zaterdag 16 december 2023 (cacao bliss)

Alida Lucia Wolters - Pictogram

Veiligheid

Wij zorgen voor een veilige ruimte, zodat jij je volledig kunt overgeven aan het plantmedicijn.
Alida Lucia Wolters - Pictogram

Verbinding

Het plantmedicijn verruimt je bewustzijn, waardoor je op een diep niveau verbinding kunt maken met je innerlijke wereld.
Alida Lucia Wolters - Pictogram

Verzachting

Het plantmedicijn geeft je wat je nodig hebt. Het aankijken van pijn en schaduwstukken zorgt voor verzachting.
Vrouw in witte jurk, deelt magic truffels uit

Je voelt de roep om een diepe innerlijke reis te maken...

Misschien wordt dit je eerste plantmedicijnreis. Misschien heb je al meerdere plantmedicijnreizen gemaakt. Waar je ook staat, je voelt dat het tijd is om een innerlijke reis te maken met het heilige plantmedicijn. 


Hoe spannend het ook is, je voelt dat je - samen met het plantmedicijn - naar binnen mag keren. Misschien om oude opgeslagen pijn en trauma's aan te kijken, misschien om je innerlijke vuurtje te activeren of om de joy van het leven weer te mogen omarmen. Wat het plantmedicijn je ook geeft aan inzichten en ervaringen, je mag erop vertrouwen dat het je precies geeft wat je nodig hebt


Tijdens een plantmedicijn ceremonie (Cacao Bliss of Magic Truffels) bieden wij jou - met een team van ervaren en gecertificeerde spaceholders - een veilige ruimte waar je je vanuit veiligheid, verbinding en vertrouwen kunt overgeven aan datgene wat het plantmedicijn je laat ervaren.

"Plantmedicine: the mother of all medicine. A tool to help you find yourself, to know yourself, by destroying the image of who you think you are, and illuminating the truth."

Alida Lucia Wolters, mentor en spaceholder, met magic truffels

Voor wie is een plantmedicijn ceremonie?

Een plantmedicijnreis is niet voor iedereen. Een plantmedicijn - of het nou Cacao Bliss of Magic truffels zijn - zorgt ervoor dat je bewustzijn verruimd wordt, waardoor datgene wat zich diep in je binnenste roert naar boven mag komen. En dat is soms leuk, maar het kan ook heel rauw, donker en pijnlijk zijn. Wat het ook is, één ding is zeker: je mag erop vertrouwen dat het plantmedicijn je geeft wat nodig is, ook al is dat wat je niet verwacht had.


Een plantmedicijnreis is voor jou als je:

 • Niet langer weg wilt lopen van je pijn, maar je bereid bent je pijnstukken aan te kijken, te doorleven en de inzichten te integreren.
 • Verlangt om meer in verbinding met jezelf te komen
 • Door het plantmedicijn wordt geroepen om naar binnen te keren
 • Uit je hoofd wilt komen en vanuit je gevoel en intuïtie wilt leven
 • Op zoek bent naar je zielsmissie
 • Wilt stoppen met patronen die je niet langer dienen


Voel jij een 'JA'? Dan is een plantmedicijnreis (Magic Truffels of Cacao Bliss) iets voor jou.

Wat kun je verwachten van een plantmedicijn ceremonie?

Locatie Instituut voor Moderne Medicijnvrouwen

Stap 1: 

Intake

Via zoom maken we kennis met elkaar. In dit gesprek staan we stil bij de intentie die je hebt voor je plantmedicijnreis, de contra-indicaties, je voorbereiding op de reis en hoe wij je het beste kunnen begeleiden. Natuurlijk kun je ook al je vragen stellen.
Locatie Instituut voor Moderne Medicijnvrouwen

Stap 2: voorbereiding

Twee weken voor de ceremonie ontvang je een uitgebreid document waarin je dag voor dag meegenomen wordt in hoe je je het beste kunt voorbereiden op je plantmedicijnreis en waarom je bepaalde zaken beter wel of niet kunt doen.
Locatie Instituut voor Moderne Medicijnvrouwen

Stap 3: 

de ceremonie

We beginnen de dag met elkaar leren kennen. Daarna volgt een activatie ritueel. Nadat je de plantmedicijnen ingenomen hebt start je plantmedicijnreis. Na de plantmedicijnreis is er de mogelijkheid om je ervaringen te delen en staat er een lekkere maaltijd voor je klaar.
Locatie Instituut voor Moderne Medicijnvrouwen

Stap 4:

Integratie

De integratie van de inzichten die je gehad hebt tijdens je plantmedicijnreis is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van je innerlijke reis. Omdat het soms lastig is om je inzichten goed te duiden, is er na een plantmedicijnreis altijd een integratiecall (via zoom).
Vrouw zit op een matje tijdens een plantmedicijnreis

De begeleiding

Wij werken met kleine groepen van 3 tot 8 deelnemers. Afhankelijk van het aantal deelnemers werken wij met één (tot 3 deelnemers), twee (4 -6 deelnemers) of drie (6-8 deelnemers) spaceholders. Omdat wij veiligheid, vertrouwen en verbinding ontzettend belangrijk vinden, werkt het Instituut voor Moderne Medicijnvrouwen alleen maar met ervaren en gecertificeerde spaceholders die van nature allemaal warm, betrokken en liefdevol zijn. 


Wij zullen je tijdens de ceremonie nooit de gehele (maximale) dosis plantmedicijnen in één keer aanbieden. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat jij heel goed zelf voelt hoeveel plantmedicijn jij nodig hebt om een innerlijke reis te kunnen maken en dat hoeft niet de maximale dosis te zijn (je mag tijdens de ceremonie bij pakken als dat nodig is).


Zowel voor als na de ceremonie kun je via whatsapp of e-mail al je vragen stellen. Want je maakt niet alleen tijdens de plantmedicijnceremonie een innerlijke reis. Je reis start al met de voorbereiding en je reis eindigt pas als je de inzichten hebt kunnen integreren. Wij vinden het belangrijk om je tijdens het gehele proces te ondersteunen. Mocht de begeleiding via whatsapp of e-mail onvoldoende zijn, dan bieden we ook de mogelijkheid om (tegen betaling) nog één of meerdere 1:1 sessies in te plannen.

Dit is wat anderen zeggen

De ervaringen van deelnemers aan de transformerende plantmedicijnceremonie
Plantmedicijn ceremonie spaceholder

Over de spaceholder

Ik ben Alida Lucia Wolters en met 15 jaar ervaring op het gebied van kruiden-, paddenstoelen- en plantengeneeskunde, trauma-healing en Jungiaanse psychologie heb ik inmiddels de nodige ervaring als spaceholder.


Tijdens mijn allereerste plantmedicijnceremonie gebeurde er helemaal niets. Ik kon dat toen niet plaatsen, maar als ik er nu aan terugdenk dan realiseer ik me dat ik me toen ontzettend onveilig heb gevoeld. Wat ik tijdens de ceremonie al wel ervoer was de diepe eenzaamheid die ik voelde. Ik werd weer niet gezien, ik moest het weer alleen doen. De spaceholders waren er niet voor mij, ze konden mij geen tools geven, boden me geen veiligheid en waren niet op mij afgestemd. 


Deze allereerste ervaring is voor mij de meetlat geweest in alle spaceholding die ik daarna gedaan heb. Veiligheid (gezien worden en de mogelijkheid tot hechten), verbinding (al je emoties en gevoelens mogen er zijn) en vertrouwen (jij kunt het en wij staan achter je) zijn de basis van de ceremonies die we vanuit het Instituut voor Moderne Medicijnvrouwen faciliteren.

"Plantmedicine opens the door. It's up to you to walk through it."

Locatie Instituut voor Moderne Medicijnvrouwen

Data & details

De ceremonie vindt plaats in een kleine setting van 3 tot maximaal 8 personen, zodat er veel aandacht is voor jouw proces en de stukken die jij mag helen. We werken met goed opgeleide en ervaren spaceholders.


 • Direct na aanmelding plan je via zoom een intake/kennismaking.
 • Je ontvangt 2 weken voor de ceremonie een uitgebreide uitleg hoe je je het beste kunt voorbereiden op de ceremonie.
 • Op de dag van de ceremonie starten we om 9.30 uur en de ceremonie is rond 17.00 uur afgelopen. 
 • Twee weken na de ceremonie is er de mogelijkheid voor een 1:1 integratiecall via zoom.


De ceremonie vindt plaats op het volgende adres:

Reidroas 4a, 9254 JR Hurdegaryp


Parkeren is gratis en kan op het terrein.


Datum eerstvolgende ceremonie (cacao bliss): 16 december 2024

Spaceholden tijdens plantmedicijnceremonie

Dit is wat je ontvangt:

 • Een uitgebreide 1:1 intake/kennismaking via zoom (45 minuten).
 • Een e-book met daarin alle stappen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je plantmedicijn ceremonie.
 • Een plantmedicijnceremonie (Cacao Bliss of Magic Truffel) inclusief plantmedicijnen.
 • Optioneel de mogelijkheid tot het krijgen van Rapéh tijdens de ceremonie.
 • Begeleiding van gecertificeerde en ervaren spaceholders.
 • Een integratiecall via zoom (60 minuten).
 • De mogelijkheid om voor én na de ceremonie al je vragen via whatsapp te stellen.


€ 275,- excl. BTW