mentha-x-piperita

Pepermunt

Ik geef je overtuigingskracht

geplukte-peperumunt

Herken je dit?

Soms weet je gewoon dat jouw standpunt gehoord moet worden. Soms weet je gewoon dat je goed zit, maar is het lastig voor je om er de goede woorden aan te geven of er een samenhangend verhaal van te maken. Het kan ook lastig zijn om anderen naar je te laten luisteren. Je wilt mensen graag overtuigen, niet vanuit een dwingend karakter, maar vanuit enthousiasme en visie. Maar hoe doe je dat precies? Wat heb je daarvoor nodig?


Herkenbaar? Dan kan de PlantPower van pepermunt je helpen!

verse-pepermunt

Oude wijsheid

De Latijnse naam voor pepermunt is ‘Menta x Piperita L.’ Deze muntsoort is ontstaan door het kruisen van de Zuid-Europese Groene munt (Mentha spicata) met Watermunt (Mentha aquatica). Van alle muntsoorten bevat pepermunt de meeste menthol, één van zijn belangrijkste inhoudsstoffen.


Mentha zou zijn afgeleid van de nymf Minthe, die volgens een sage van Ovidius werd veranderd in een muntplant door de jaloerse godin Persephone, toen deze de liefde van Pluto voor de nymf ontdekte.


In de oude Eegyptische, Griekse en Romeinse culturen werd munt erg gewaardeerd als medicinaal- en keukenkruid. In Egypte werd het als een heilig kruid meegegeven met de doden. Hippocartes (460-377 v. Chr.) bestempelde de muntsoorten als zinnenprikkelend en raadde ze aan voor soldaten in tijden van oorlog; de oude Grieken reinigden er hun eettafels mee en deden munt in bad om kracht te winnen.


Bij de Arabieren werd munt gezien als boodschapper van vriendschap: vandaar het gebruik om iemand te verwelkomen met een kopje muntthee. Maar soms dronk men ook de thee om de potentie te verhogen en zich over te geven aan de lichamelijke liefde.

pepermunt-thee

Hoe kan pepermunt je helpen?

Pepermunt kan je de kracht geven om mensen op jouw manier te overtuigen op die momenten de belangrijk voor je zijn. Het helpt de spanning te verlichten en kan je zelfs helpen op de momenten dat je spanningshoofdpijn hebt.


Neem één tot drie koppen pepermunt thee per dag op de dagen dat je voelt dat het moeilijk is om jezelf of anderen te overtuigen. Je kunt de thee maken door 1 theelepel kruid op 250 ml water te gebruiken. Let op! Niet gebruiken bij galstenen, hiatus hernia (maagbreuk) en obstructie van de galstenen.

Heb je vragen over het inzetten van PlantPower om jouw vrouwelijke kracht te ondersteunen? Stuur me gerust een berichtje.


De inhoud van deze pagina is niet bedoeld als medisch advies. Het gebruik van natuurlijke kruidenthee betekent niet dat je niet allergisch kunt zijn voor één van de natuurlijke bestandsdelen. Als je geïrriteerd reageert op de plant, stop dan met het gebruik ervan. Bij een zwangerschap of borstvoeding raad ik het gebruik van de kruiden af.