Paardenbloem

Paardenbloem

Ik help je om open te breken en te verzachten

Bloeiende paardenbloem

Herken je dit?

Je voelt dat je lief mag zijn voor jezelf. Dat je mag vertragen en stil mag staan bij je gevoel. Je mag verzachten en goed voor jezelf zorgen. Maar dat is lastig, want je (gedeeltelijk) afsluiten voor je gevoelens zorgt er voor dat je overeind blijft. Het zorgt ervoor dat je niet instort. Het kan ook zo zijn dat je wel wilt verzachten, maar dat je gewoon niet weet hoe. Je bent zó gewend om jezelf te beschermen, om te overleven, dat je voor je gevoel ‘verleerd’ bent hoe je moet verzachten.


Herkenbaar? Dan kan de PlantPower van paardenbloem je helpen.

Gedroogde paardenbloem

Oude wijsheid

De Latijnse naam voor paardenbloem is ‘Taraxacum Officinale’. De naam zou afkomstig zijn van het Griekse ‘Traxis’ wat oogziekte betekent en ‘Akeomai’ wat genezen betekent.


De Chinezen gebruiken als sinds de 7e eeuw de paardenbloem als geneeskrachtige plant en ook de Arabische geneeskunde gebruikt vanaf de 10e eeuw de paardenbloem als remedie. In de Europese kruidenleer duikt de paardenbloem pas in de 15e eeuw op. De oude Grieken en Romeinen gebruikten de plant nauwelijks.


In het begin van de 20e eeuw werd de paardenbloem breed ingezet met de ‘taraxotherapie’.

Paardenbloem thee

Hoe kan paardenbloem je helpen?

Door alleen te kijken naar de paardenbloem kun je al ontdekken wat haar werking is. Je ziet de paardenbloem namelijk altijd opduiken op plekken waar de aarde opengebroken moet worden en waar stevige wortels nodig zijn om het verharde te doorbreken. Ze breekt het verharde open en laat de levenskracht stromen. Deze werking van iets verhards open kunnen breken is een geneeskracht die de mens maar al te vaak kan gebruiken om te kunnen verzachten.


Met haar gele bloem geeft de paardenbloem je zonnekracht. Ze brengt je vreugde, laat je op een zachte manier in je kracht staat en laat je schijnen. Met haar wortels geeft ze je ook aardse voeding, heel fijn als je je futloos en moe voelt.


Neem één tot drie koppen paardenbloemthee per dag als je wat verzachting nodig hebt. Je kunt de thee maken door 1 theelepel kruid op 250 ml water te gebruiken. Let op! Niet gebruiken bij maagzuur of een maagzweer.

Heb je vragen over het inzetten van PlantPower om jouw vrouwelijke kracht te ondersteunen? Stuur me gerust een berichtje.


De inhoud van deze pagina is niet bedoeld als medisch advies. Het gebruik van natuurlijke kruidenthee betekent niet dat je niet allergisch kunt zijn voor één van de natuurlijke bestandsdelen. Als je geïrriteerd reageert op de plant, stop dan met het gebruik ervan. Bij een zwangerschap of borstvoeding raad ik het gebruik van de kruiden af.