Madelief

madelief

Ik help je om veerkrachtig in het leven te staan

Bloeiende madeliefjes

Herken je dit?

Het voelt alsof je even niet zo stevig staat. Je kunt niet veel hebben en bent snel van slag. Je hebt het gevoel dat iedereen tegen je is, niet eerlijk is, er een geheime agenda op na houdt of je het liefst uit de buurt houden. Het voelt enorm kwetsbaar. Het voelt alsof je geen enkele relatie ‘goed’ kunt houden, er gebeurt iedere keer iets waardoor je het gevoel hebt 1-0 achter te staan. Het voelt alsof jij degene bent die het steeds verkeerd doet. Moet je je dan toch maar weer aanpassen om de relatie goed te houden? Moet je de volgende keer maar niet zeggen waar jij behoefte aan hebt?


Herkenbaar? Dan kan de PlantPower van madelief je helpen.

Gedroogde madeliefjes

Oude wijsheid

De Latijnse naam voor het madeliefje is ‘Bellis Perennis’. Bellis betekent mooi. Haar stralende schoonheid is altijd aanwezig, hoe koud en guur het ook is in het leven. Aan de buitenwereld laat ze zich altijd van haar mooiste kant zien. Ze geeft je daarmee de boodschap: je bent niet alleen, er is altijd een liefdevolle energie in je aanwezig die de schoonheid van het leven naar boven kan halen, hoe zwaar het ook is.


In de oude Germaanse mythologie zijn Madeliefjes de fysieke uiting van Freya, godin van de liefde en vruchtbaarheid en van Ostara, de godin van de lente. In de Christelijke traditie worden madeliefjes ook wel Mariabloemetjes genoemd als verwijzing naar de Maagd Maria.


Madeliefjes werden vroeger ook wel weermannetjes genoemd. De bloemetjes geven namelijk het weer aan: bij regen sluiten ze zich en buigen ze zich iets voorover, bij zon staan ze met rechte stengel naar boven gericht en het bloemetje draait met de zon mee. ’s Avonds en ’s nachts zijn de kopjes van de bloemetjes gesloten.

Madeliefjes thee

Hoe kan het madeliefje je helpen?

Madeliefjes zijn kleine, mooie bloemetjes maar zijn ontzettend weerbaar. Je kunt het plantje nog zo vaak vertrappen, wegmaaien of proberen uit te roeien ze komen steeds weer tevoorschijn. Madeliefjes kunnen veel hebben, kunnen veel verduren en die werking geeft ze door aan de mens: wees krachtig en weerbaar.


Daarnaast helpt madelief je ook bij een pijnlijke menstruatie. Het zou ook een balancerende werking hebben bij overmatige seksuele lust.


Neem één tot drie koppen madeliefthee per dag als je je niet zo weerbaar en veerkrachtig voelt. Je kunt de thee maken door 1 theelepel kruid op 250 ml water te gebruiken. Let op! Niet gebruiken als je bloedverdunners slikt.

Heb je vragen over het inzetten van PlantPower om jouw vrouwelijke kracht te ondersteunen? Stuur me gerust een berichtje.


De inhoud van deze pagina is niet bedoeld als medisch advies. Het gebruik van natuurlijke kruidenthee betekent niet dat je niet allergisch kunt zijn voor één van de natuurlijke bestandsdelen. Als je geïrriteerd reageert op de plant, stop dan met het gebruik ervan. Bij een zwangerschap of borstvoeding raad ik het gebruik van de kruiden af.