Lavendel

Lavendel

Ik help je om je te zuiveren van ongewenste energie

Bloeiende lavendel

Herken je dit?

Je hebt veel mensen om je heen gehad, een aantal (zware) klantgesprekken gevoerd, de nodige prikkels te verwerken gekregen en je hebt stress van die deadline. Je merkt dat je te open hebt gestaan en dat de energie van andere mensen in jouw systeem is gaan zitten. Je voelt je uitgeput, al je energie is verdwenen en je bent doodmoe. Veel vermoeider dan je eigenlijk zou verwachten. Je batterij is leeg en je hebt even geen idee hoe je die weer op moet laden, anders dan onder een dekentje op de bank te kruipen.


Herkenbaar? Dan kan de PlantPower van lavendel je helpen.

Gedroogde lavendel

Oude wijsheid

De Latijnse naam voor lavendel is ‘Lavandule Angustifolia’. Lavandule is vermoedelijk afkomstig van het Latijnse ‘lavare’ wat wassen betekent en duidt op het gebruik van deze plant door Romeinen en Carthagers in hun baden en zepen omwille van het aroma én de zuiverende werking. In de oudheid werd lavendel dus voornamelijk gebruikt omwille van de zuiverende eigenschappen. Romeinse soldaten ontsmetten er zelfs wonden mee.


De Egyptenaren maakten parfums waarin lavendel zat. Cleopatra verleidde er volgens de legende Julius Caesar mee. En bij het openen van het graf van Toetanchamon vond men vazen met zalf die nog naar lavendel roken.


In de Middeleeuwen was lavendel één van de meest gekweekte kruiden door de monniken; het werd veel in huizen gebruikt om de lucht te zuiveren en insecten af te houden. Tijdens pestepidemieën meende men dat een bosje lavendel rond de pols bescherming bood of dat het verbrande kruid de lucht zuiverde tegen pest.


In Spanje en Portugal werden kerken ermee geparfumeerd om de ruimte te zuiveren van negatieve energie en boze geesten.

Lavendel voetenbadje

Hoe kan lavendel je helpen?

Lavendel kan je helpen door je overprikkelde zenuwstelsel tot rust te brengen, waardoor je jezelf zuivert van negatieve energie. Stress, nervositeit en onrust gaat uit je systeem en je ervaart een diepe ontspanning.


Doe 50 tot 100 gram gedroogde bloemen in een pan, overgiet het met 1,5 liter kokend water en laat het afgedekt 30 minuten trekken. Zeef de lavendel uit het water en giet het water in een teiltje zodat je een lekker voetenbadje hebt. Blijf ongeveer 20 minuten met je voeten in het badje zitten. Let op! Niet combineren met bloeddrukverlagende medicatie en medicatie voor hartproblemen.

Heb je vragen over het inzetten van PlantPower om jouw vrouwelijke kracht te ondersteunen? Stuur me gerust een berichtje.


De inhoud van deze pagina is niet bedoeld als medisch advies. Het gebruik van natuurlijke kruidenthee betekent niet dat je niet allergisch kunt zijn voor één van de natuurlijke bestandsdelen. Als je geïrriteerd reageert op de plant, stop dan met het gebruik ervan. Bij een zwangerschap of borstvoeding raad ik het gebruik van de kruiden af.