Kamille als PlantPower

Kamille

Ik help je je levenskracht te laten stromen

Bloeiende kamille

Herken je dit?

Soms heb je van die dagen dat je je rusteloos voelt, stress ervaart, prikkelbaar bent, je geïrriteerd voelt en een kort lontje hebt. Je levenskracht wordt geblokkeerd. Er is spanning of pijn die je los mag laten in plaats van je op te winden. Maar hoe zorg je ervoor dat je je zenuwstelsel kunt kalmeren en het los kunt laten?


Herkenbaar? Dan kan de PlantPower van kamille je helpen!

Gedroogde kamille

Oude wijsheid

De Latijnse naam voor kamille is ‘martricaria chamomilla’. ‘Matricaria’ is afgeleid van ‘mater’ en betekent voor moeders of moederzorg. Ook het woord ‘baarmoeder’ sluit hierbij aan.


De oude Egyptenaren beschouwden kamille omwille van zijn koorts- en ontstekingswerende werking als bloem van de zonnegod Ra. Tijdens de Middeleeuwen werd kamille veel als strooikruid gebruikt omwille van de zoete geur, dat slechte geuren verdreef in minder hygiënische tijden.


Volgens de signatuurleer is echte kamille omwille van zijn holle bloembodem geschikt voor holle organen zoals maag en baarmoeder.

Kamille thee

Hoe kan kamille je helpen?

De kamille met het gouden hart dat zich naar de zon keert, troost mensen met haar levenskracht. Ze kalmeert alle spanning, kramp en pijn die in direct verband staat met de ziel. Want elke onverwerkte ervaring wordt tot een ‘vergif’ dat ergens blijft zitten in je lichaam en de levenskracht doet stagneren. Kamille ontspant deze kramp, waardoor je ziel de ruimte heeft om de ervaring te aanvaarden en onderzoeken. De zonnekracht van kamille laat je levenskracht weer stromen.


Neem één tot drie koppen kamillethee per dag op de dagen dat je voelt dat je levenskracht blokkeert. Je kunt de thee maken door 1 theelepel kruid op 250 ml water te gebruiken.

Heb je vragen over het inzetten van PlantPower om jouw vrouwelijke kracht te ondersteunen? Stuur me gerust een berichtje.


De inhoud van deze pagina is niet bedoeld als medisch advies. Het gebruik van natuurlijke kruidenthee betekent niet dat je niet allergisch kunt zijn voor één van de natuurlijke bestandsdelen. Als je geïrriteerd reageert op de plant, stop dan met het gebruik ervan. Bij een zwangerschap of borstvoeding raad ik het gebruik van de kruiden af.