Goudsbloem

Goudsbloem

Ik help je om de pijn die je met je meedraagt te helen

Bloeiende goudsbloem

Herken je dit?

Je draagt al heel lang een innerlijke pijn met je mee. Soms is deze pijn even weg, maar zo uit het niets kan deze pijn ook weer de kop opsteken. Misschien is het een pijn van een verlies wat je hebt geleden, hartenpijn of een pijn die voortkomt vanuit spijt. Wat het ook is, het is heel verdrietig dat het steeds weer naar boven komt. Je merkt dat het je humeur en stemming beïnvloedt. Je zou het zo graag af willen sluiten en de wond willen helen, zodat je verder kunt.


Herkenbaar? Dan kan de PlantPower van goudsbloem je helpen!

Gedroogde goudsbloem

Oude wijsheid

De Latijnse naam voor goudsbloem is ‘Calendula Officinalis’. Calendula is vermoedelijk afgeleid van ‘calendae’ wat ‘eerste dag van de maand’ betekent, wellicht omdat ze vaak bloeit aan het begin van een periode van de nieuwe maand. Hoe zwaar het ook is er begint altijd iets nieuws te bloeien.


Het kan ook zo zijn dat ‘calendula’ kleine klok betekent omdat goudsbloem haar bloemen sluit als het donker wordt en ze weer opent als het licht wordt, wat betekent dat ook jij bepaalde dingen mag afsluiten.


In het oude Griekenland en Rome, in India en de Arabische wereld werd goudsbloem veel medicinaal gebruikt bij hartpijn.

Goudsbloemthee

Hoe kan goudsbloem je helpen?

Goudsbloem is een plant die typisch werkt op het grensvlak van de binnenwereld en de buitenwereld. Ze helpt om dat wat vast zit en pijn doet los te maken, zodat het weg kan gaan. Ze helpt je letterlijk met helen.


Daarnaast helpt ze wonden van je huid te herstellen en helpt ze bij menstruatieproblemen, zoals krampen bij menstruatie en het uitblijven van menstruatie.


Neem één tot drie koppen goudsbloemthee per dag als je voelt er innerlijke pijn is die je mag helen. Je kunt de thee maken door 1 theelepel kruid op 250 ml water te gebruiken.

Heb je vragen over het inzetten van PlantPower om jouw vrouwelijke kracht te ondersteunen? Stuur me gerust een berichtje.


De inhoud van deze pagina is niet bedoeld als medisch advies. Het gebruik van natuurlijke kruidenthee betekent niet dat je niet allergisch kunt zijn voor één van de natuurlijke bestandsdelen. Als je geïrriteerd reageert op de plant, stop dan met het gebruik ervan. Bij een zwangerschap of borstvoeding raad ik het gebruik van de kruiden af.