Brandnetel

Brandnetel

Ik help je om alles wat je niet meer dient los te laten

Grote brandnetel

Herken je dit?

Je weet dat er oude patronen zijn die je los mag laten omdat ze je saboteren. Maar het is moeilijk om los te laten. Ze hebben je zo lang gediend, dat het lastig is om afscheid te nemen. Aan de andere kant weet je ook dat het heel veel ruimte gaat geven in je leven én in je bedrijf. Hoe zuiverder jij bent, hoe minder energie je verliest. Die vermoeidheid die je ervaart komt natuurlijk ergens vandaan… Iedere keer als dit pijnlijke punt wordt aangestipt voel je even een ‘netelige prik’ en denk je: dit wil ik niet meer, het moet anders. Om vervolgens gewoon op oude voet verder te gaan, totdat je de volgende ‘netelige prik’ krijgt. Je merkt dat je sneller prikkelbaar en geïrriteerd bent. Er moet is gebeuren. Waarom is loslaten zo lastig?


Herkenbaar? Dan kan de PlantPower van de brandnetel je helpen!

Geknipte brandnetel

Oude wijsheid

De Latijnse naam voor brandnetel is ‘Urtica Dioica L’ en dat is niet een zomaar gekozen naam. Urtica staat namelijk voor ‘brand’. En is afgeleid van het branden wat de plant doet als de scherpe netel je prikt. De plant helpt je herinneren dat als het pijn gaat doen, je los mag laten.


In de Middeleeuwen gebruikte men de brandnetel in het voorjaar als kuur om zijn bloedzuiverende werking. En ook Hippocrates (460-377 v. Chr.) beschreef de zuiverende en voedende waarde van de Grote brandnetel.


Brandnetels leveren één van de sterkste en veerkrachtigste plantenvezels op die er is. Zo werden schepen vroeger voorzien van zeilen gemaakt van brandnetelvezels. Brandnetelgaren is in het verleden gebruikt om kleding van te maken. De brandnetel laat je daarmee zien dat als je je aan je eigen koers vasthoudt, dat je veerkrachtig genoeg bent om alle stormen aan te kunnen.

Brandnetelthee

Hoe kan brandnetel je helpen?

De brandnetel heeft een bloedzuiverende werking en zet je lichaam aan zichzelf te reinigen en datgene wat je niet meer dient los te laten, terwijl het je lichaam ondertussen voedt met mineralen en vitamines.


De brandnetel helpt je om irritatie en prikkelbaarheid los te laten en helpt je herstellen zodat er een gezonde balans in je leven ontstaat.


Neem één tot drie koppen brandnetelthee per dag als je voelt dat er gebeurtenissen, emoties of gevoelens zijn die je los mag laten. Je kunt de thee maken door 1 theelepel kruid op 250 ml water te gebruiken. Let op! Niet gebruiken bij nierinsufficiëntie.

Heb je vragen over het inzetten van PlantPower om jouw vrouwelijke kracht te ondersteunen? Stuur me gerust een berichtje.


De inhoud van deze pagina is niet bedoeld als medisch advies. Het gebruik van natuurlijke kruidenthee betekent niet dat je niet allergisch kunt zijn voor één van de natuurlijke bestandsdelen. Als je geïrriteerd reageert op de plant, stop dan met het gebruik ervan. Bij een zwangerschap of borstvoeding raad ik het gebruik van de kruiden af.