Artemisia vulgaris

Bijvoet

Ik bescherm je tegen negatieve energie zodat je stevig in je schoenen staat

Geplukte bijvoet

Herken je dit?

Het lijkt wel of je steeds minder klanten 'aankunt'. Alles wat je hoort, alles wat je ziet en alles wat je voelt komt zó hard binnen. Er wordt (energetisch) ontzettend aan je getrokken. Voor je gevoel wordt je volledig leeg getrokken. Klanten gaan over je grenzen heen en wat er gebeurt gaat onder je huid zitten. Het lijkt wel alsof sommige klanten precies voelen waar je 'blauwe' plek zit en daar graag op drukken. Je weet dat je een grens moet aangeven, dat je een gesprek moet aangaan en voor jezelf moet zorgen. Maar je hebt ook een bedrijf te runnen. Aan de ene kant weet je dat dit zo niet langer kan en aan de andere kant is het je ook heel wat waard om je klanten tevreden te houden. Het voelt zwaar.


Herkenbaar? Dan kan de PlantPower van bijvoet je helpen!

Gedroogde bijvoet in een houten schepje

Oude wijsheid

De Latijnse naam voor bijvoet is ‘Artemisia Vulgaris’ en dat is niet voor niets. In de Griekse oudheid was bijvoet namelijk de plant van de Griekse godin Artemis. Het woord ‘Artemes’ betekent veilig en deze Griekse godin gaf dan ook bescherming aan (zwangere) vrouwen en de maan.


De Germanen beschouwden bijvoet als een magisch kruid. Wanneer je bijvoet bij je droeg in een buideltje werd je beschermd tegen negatieve energie. Zo bestaat er een legende dat de duivel Bijvoet haat omdat de plant mensen beschermt.


Bijvoet is een oer-oude sjamanenplant. Gedroogde bijvoet werd gesmudged tijdens rituelen en ceremonies om zo negatieve energie te verdrijven en het bovenste chakra te openen om de boodschappen van de geestenwereld te kunnen ontvangen.


In Nederland wordt Artemisia Vulgaris ‘bijvoet’ genoemd en dat komt omdat bijvoet goed is voor je voeten. Ze helpt namelijk om een goede doorbloeding te krijgen in zowel handen als voeten. Op lange wandeltochten kan wat Bijvoet in je schoenen ervoor zorgen dat je voeten niet vermoeid raken. Bijvoet zorgt er dus voor dat je stevig in je schoenen staat.

Bijvoetkruid

Hoe kan bijvoet je helpen?

Bijvoet kan je helpen op de momenten dat je je uitgeput voelt, veel spanning en stress ervaart of moed nodig hebt. Bijvoet is namelijk een geneeskrachtige plant die helpt je zenuwstelsel tot rust te brengen en helpt negatieve energie te verdrijven. Bijvoet helpt je stevig in je schoenen te staan door moed te stimuleren.


Daarnaast is bijvoet ook een echt vrouwenkruid. Ze helpt om een onregelmatige menstruatie en menstruatiepijnen tegen te gaan, activeert de eisprong en bevordert de vruchtbaarheid.


Neem één tot drie koppen bijvoetthee per dag op de dagen dat je bescherming tegen negatieve energie nodig hebt om stevig te blijven staan. Je kunt de thee maken door 1 theelepel kruid op 250 ml water te gebruiken. Let op! Niet gebruiken bij epilepsie.

Heb je vragen over het inzetten van PlantPower om jouw vrouwelijke kracht te ondersteunen? Stuur me gerust een berichtje.


De inhoud van deze pagina is niet bedoeld als medisch advies. Het gebruik van natuurlijke kruidenthee betekent niet dat je niet allergisch kunt zijn voor één van de natuurlijke bestandsdelen. Als je geïrriteerd reageert op de plant, stop dan met het gebruik ervan. Bij een zwangerschap of borstvoeding raad ik het gebruik van de kruiden af.